Google Now och andra små nyheter

Telefonen känns snabbare vid öppning av program och med fingergester i Jelly Bean. Tydligen skall Project Butter ligga till grund för detta. Googla lite om du vill läsa mer om det.

Dock som jag ser det, är Google Now det bästa nyheten i Jelly Bean. Förutom vanlig sökfunktion med röststyrning, vilket båda är grymt snabba, får man den informationen man behöver just när man behöver den.

Eftersom jag har lagt till adresser till både mitt hem och arbetsplats visar den så fort jag går in att jag har ca 27 min till mitt jobb från hemmet. Den letar också upp min närmsta spårvagnshållplats beroende på vart jag är och visar alla avgångar. Tiden ändrar sig också beroende på om jag väljer att visa "time by car" alt. "local trafic". Den visar lite bilder och restauranger som ligger i närheten vart jag befinner mig. Kanske använbart på semestern? (den snabba beskrivningen)

Har jag möten inlagda i kalendern visar den även hur lång tid det tar för mig att ta mig dig. Tror även att i den meddelar när man behöver åka för att komma i tid till mötet i Googles egna telefoner. Oklart att detta funkar i S3:an. Funktionen är också smidigt synkat med Google maps som ni säkert förstått.

För övrigt är gränssnitter är otroligt snyggt och avskalat. Bra jobbat Google

Frågan är då följande: hade Samsung vunnit på att integrera Google operativsystem fullt ut, istället för att lägga Nature UX ovanpå. I min åsikt skulle de vinna på det. har dock inte hunnit sätta mig in i alla nya funktioner. Bland annat att byta ut den otroligt sega S Voice till Google talnavigering vore ett stort plus.

/Kalle