betyg satt!

Så har betyget satts för samsung s3an det har varit en fröjd att testa denna telefon! Jag är nöjd över helheten saknar endel finesser som tidigare telefoner haft MEN...

 

Kameran, snabbheten och skärmen gör att jag stannar kvar hos s3an och hoppas på en uppföljare som har det jag saknar!

 

 

Nuff said!

S3:an är en bra telefon, inget snack! Är det en telefon för mina behov? Nej. Måste säga att jag är ganska trött på inställningar i överflöd  även om det finns otroligt många fördelar med detta. Jag antar bara att det finns väldigt många som tycker helt tvärt om, som faktiskt uppskattar allt finpill. Då är det telefonen du ska ha. Igen, inget snack!

Kameran är något som överraskar mig varje gång. Absolut den bästa kameratelefonen jag testat.

Om du är på gång att köpa ny telefon, se då till att du får kolla igenom S3.an både en och två gånger. Den är verkligen värd en titt.

slutspurt

Så är vi nu inne i slutspurten av testperioden på Samsung galaxy s3 och det har varit en fröjd.

 

Jag är mycket nöjd över telefonen, har tidigare skrivit här att jag har varit lite missnöjd med endel funktioner... MEN telefonen väger upp de i överlag och som jag känner nu så kommer jag stanna kvar med S3an har fått min respektive till att gå från sony till s3an för att testa och även han är nöjd! Det är små egenheter vi saknar men de kanske kommer med uppdatering av telefonerna lr uppföljare?

 

Bloggning på blogspot via blogger är en fröjd lätt att se inlägg och skriva, blir bra bilder med telefonen, lätt att se på youtube dottern älskar att se via telefonen även hon och hon lyckas inte pilla bort bilder hela tiden!

Hoppas på snyggare gränssnitt i framtida versioner/uppdateringar men klar 4/5 får denna telefon!

Tiden går fort.

Ja då har dessa testveckor gått och det mesta var positivt med denna mobil. Får 4/5 i betyg av mig. Att det inte får fem är för de små störande moment jag nämnt i tidigare post. 

Tiden går fort när man har roligt.

Jag insåg precis att jag nu haft telefonen i snart fyra veckor nu. Tiden har gått otroligt fort, och jag har varit väldigt nöjd med mycket.

De saker jag tycker är bäst med telefonen är att den har stor och tydlig skärm. Det är otroligt bra att ha när man kollar på videor på YouTube, är på facebook och jättebra b´när man filmar och tar kort.

Kameran ger fina filmer och bilder.

De negativa jag ser med den är fortfarande att jag har svårt att skriva på den. Det blir fel bokstav totalt ibland, och det är oerhört irriterande. Sen tycker jag inte riktigt om att knapparna sitter på motsvarande sida, för det blir lätt så att man trycker på ljudknappen när man ska låsa eller stänga av mobilen.


Min första smartphone var den första samsung galaxyn, och hade jag valt efter det och om jag vetat det jag vet i dag så hade jag valt samsung galaxy SIII. Men nu har jag haft iPhone mellan, och det är jättesvårt att lära om sig på knappar och funktioner. 
Så efter testet kommer jag gå tillbaka till min iPhone, men jag har rekommenderat Samsung Galaxy SIII till min familj som nu redan har Samsung. Min bror har bytt, och är supernöjd. 

 

tiden går fort

Så har vi nu haft möjligheten att testa denna mobil i ett tag nu! Det har gått väldigt fort varit roligt. Finns både plus och minus med telefonen!

 

Jag saknar en snabbknapp på mobilen då jag ska ta foton, skärmen den älskar jag klar och tydlig skriva på den går lätt. Jag har mina konton som jag är in dagligen på via mobilen kan skriva dokument och mail via telefonen vilket känns väldigt trevligt. Nu har jag även blivit lite mera vän med s3an. Men jag  tycker sony är snyggare i gränssnittet.... och jag som vill ha leveransrapport på meddelanden stör mig nåt kosmiskt på att det kommer ett nytt sms istället för bara en bock i hörnet när det kommit fram!

 

Men jag måste säga att den har levt upp till mina förväntningar och den får ett högt betyg .

4 veckor med Samsung Galaxy SIII

Ja, vad säger man. Det känns verkligen som att tiden sprungit iväg, och att man var lite väl trögstartad. Telefonen har iaf sedan jag fått mitt telefonkort från tele2 gått varm och även om mitt första intryck av telefonen var riktigt bra, så har telefonen också växt på mig. Jag klagade ju initialt på storleken, den kändes lite väl stor, även om jag såg fördelar med det också.

Storleken var helt klart en vanesak och min gamla HTC Wildfire känns nu som en väldigt liten telefon just på grund av jämförelsen. Något jag som jag tror jag kommer ha svårt att vänja mig av vid är hur enkelt allt surfande blivit just på grund av skärmstorleken. Även sidor utan en dedikerad mobilversion känns helt klart greppbara, och jag har i mitt surfande haft en väldigt skön avsaknad av frustration.

Jag var inlemmad i team social, vilket är rimligt. Mycket av mitt sociala liv spenderar jag på internet, då främst facebook och irc och tack vare google play butiken så var det enkelt att få tag på bra appar för ändamålet. Där hittade jag också google's officiella blogger app, vilket gjort det enkelt att uppdatera någon av mina två privata bloggar.

Kameran har varit helt OK för att ta skrytbilder ämnade för facebook eller liknande internettjänst och ljudet har varit bra när jag lyssnat på musik, radio eller en podcast, och något jag fullkomligt älskat har varit kortkommandolistan som kommer upp när man har handsfree'n ikopplad.

För mitt sociala liv men även i sökande utav information för skolan så har telefonen till viss del kunnat ersätta min laptop som jag annars bär med mig överallt. I andra praktiska skoländamål (som att ta upp anteckningar på lektionen) så har dock laptopen varit nödvändig.

Ett avslutande tips jag vill ge till er där ute som också spenderar mycket tid på många forum är att börja använda lastpass för att hantera era lösenord. Det är ett säkerhetsmässigt haveri att återanvända lösenord, och att inte ha lösenord som är säkra nog, så för att ha olika lösenord innehållandes bokstäver, siffror och tecken så kan lastpass starkt rekommenderas.

Jag har rekomenderat telefonen till ett flertal utav mina vänner och klasskamrater, och kan verkligen stark rekomendera den även här. Det är en grym telefon, och jag förstår verkligen inte hur jag kunde nöjja mig med mindre förut.

Närmare granskning av facebook appen

Facebook har ju på bara några år gått och blivit det främsta sättet att socialisera med ens större nätverk av vänner, bekanta och närstående. Merparten av allt som planeras i min klass på Göteborgs Universitet (pluggar till psykolog på GU) så sköts all planering via just facebook, oavsett om det är studierelaterat eller rent socialt. Här har jag verkligen upplevt att telefonen kommer till sin rätt, och skillnaden mellan att sitta vid min laptop, min telefon eller min stationära dator är inte sådär särdeles stor. Skärmen täcker in tillräckligt mkt för att man skall få bra överblick och har jag bara bra internetuppkoppling tillhanda så går det snabbt också.

Lägger upp några bilder så får ni en bild av hur det kan se ut.

Såhär kan de se ut när man diskuterar kring en bild (i ovan nämda fall, min skrytbild om hur jag kan baka)

Diskussioner kring byten av seminarietid. Imorgon skall vi ha seminarie kring psykoanalys med avsikt på personlighetsteori.

En översiktsbild över mina senaste samtal över facebook

och slutligen en bild av hur det ser ut när man är i ett enskilt samtal med någon.

 

Så, kort och gott fortfarande nöjd.

Plus och minus

Om jag ska ta och ge lite plus och minus angående de sociala funktionerna på S3. 

Plus:

Den fantastiska skärmen gör upplevelsen bra när man facebookar eller twittrar. 

Skarpa skärmen och god kontrast så skärmen blir lättläst. 

Den är otroligt snabb i menyerna och startar appar fort. Överlag bra flyt i telefonen. 

Minus:

Otroligt fult sms-gränssnitt. 

När man har leveransrapport på kommer den tillbaka som nytt sms som man manuellt måste ta bort. 

Kan inte välja en precis egen sms-signal man vill ha. 

Något som inte har med det sociala att göra är att är man van vid andra androidenheter så sitter bakåtknappen på fel sida. Och att powerknappen är dumt placerad, man ändrar ofta volymen när man trycker på powerknappen för de sitter precis där man håller telefonen. 

Ett apptips

En av de första apparna jag installerar på Android är självklart tangentbordet SwiftKey 3. Bästa tangentbordet man kan ha för ett socialt liv. Det vet vilkjet ord du vill skriva rätt så man träffar galet och vet nästa ord du ska skriva innan du ens skrivit det. Sparar mycket tid med detta tangentbord kan jag säga!

För dig som vill testa tangentbordet, sök efter Switkey Free i google play

Fortsätter testa.

Mobilen går varm här hemma, och en sak som jag inte tycker om är att den drar väldigt mycket batteri. 
Det tyckte jag inte att min gamla samsung gjorde, och inte iphonen heller och jag tycker att jag använder dom ungefär lika mycket. 

En annan sak som jag stör mig på är att det är svårt att skriva med mobilen. Jag tycker ofta att det blir fel bokstav, men det är nog bara en vanesak. Jag minns att jag tyckte samma sak när jag bytte från min gamla samsung till iphone. 

 

Annars är jag jättenöjd med den fortfarande, och nu har min bror köpt en lika så vi sitter och grejar med telefonerna båda två. 
Har testar att föra över bilder mellan varandra genom att sätta telefonerna mot varandra, och det fungerar väldigt smidigt. 

Lite sen i starten

Nu har jag haft Samsung S III i ungefär en vecka, och den har verkligen gått varm. 
Skärmen är helt fantastisk. Den är stor, skärpan är super och den är lätthanterlig. 

Min första smartphone var den första samsung galaxy S, och den var jag supernöjd med. 
Den här är mycket bättre, och jag ångrar lite att jag valde ett annat märke när jag köpte en ny telefon. 

Jag är väldigt nöjd med alla smarta snabbkommandon som finns, och det finns hur mycket som helst att lära sig om den. 
Än har jag inte lärt mig allt, men jag surfar varje dag och det är den jättebra till. Lätt att navigera och surfa både via appar och webbläsaren. 

En vecka med SIII

Efter 1 veckas använding med S3 kan jag konstatera att det finns både för och nackdelar med denna mobil. Saker jag gillar och annat man stör sig på. Skärmen är helt fantastisk och den startar appar snabbt och de flyter på bra. Men som det känns nu så drar de negativa aspeterna med mobilen ner det positiva för vardaglig användning.

lite vad jag pysslar med idag...

 

 

Så här ser det ut hos mig just för tillfället.

 

Jag är nöjd i stora drag är inte riktigt överens med vissa saker på S3an efter att ha haft sony så pass länge! Men kankse bara är en vanesak?!?

 

Sms

Jag som skickar väldigt mycket sms är väldigt besviken på smsfunktionen måste jag säga. Gränssnittet är sjukt fult, visst det går anpassa lite men inte alls så snyggt som på Min Xperia S. Och sjukt irriterande att man typ får ett sms tillbaka som levernasrapport istället som bara en bock i det skickade meddelandet, är jag inte alls nöjd med.

Okey, då kör vi.

Äntligen kom mitt microsim från tele2 och nyss hemkommen från skolan så är det med iver som jag börjar pilla med telefonen.

Min första reaktion var att det gick förhållandevis snabbt att sätta igång, koppla det mot mitt google konto och skaffa sig ett samsungkonto. Det finns en förinställd dropbox klient som man kan konfigurera om man vill, men jag har inte dropbox och har aldrig sett behovet av dropbox så hoppade helt enkelt över den delen av installationen.

Skärmen har en otrolig skärpa, och tangentbordet är riktigt responsivt. skönt att arbeta med.

Jag tänker ta min utgång i Smartsons rekommendation över vad vi i Team Social bör testa och börjar genast kolla vilka appar som finns förinstallerade. Vid en första anblick så ser det inte ut som att de jag använder mest frekvent medföljer i telefonens grundutförande (facebook-klient, irc-klient). Men den har en G+ klient vilket är bra då jag, likt många andra, sålt min själ till google och hoppas att de lever upp till sitt ”do no evil” motto så är jag från och till aktiv på G+.

Nu är ju allt du behöver bara ett par knackningar borta så från google playbutiken så installerar jag raskt:

Opera Mobile (alltid varit en stor fantast av Opera som min webläsare)
AndChat (min favorit irc-klient till android)

 

Facebook verkar också vara det främsta sättet som alla runtomkring mig organiserar sociala aktiviteter, så den åker också in på denna första installationsrunda.

Två små screenshots över hur det ser ut just nu. Kommer hålla er uppdaterade.

Äntligen

 

 

Så har s3an landat hemma hos mig och jag har hunnit testa den endel under helgen som gått! När jag öppnade kartongen var första kommentaren shit vad stor och klumpig den känns men det beror på vad man är van innan som telefon! Jag tycker det har gått lätt att anpassa sig och den verkar vara just det jag söker.

Skärmen är klar och tydlig inte jobbig att sitta vid längre perioder som jag tyckt tidigare på endel telefoner när det blir för litet!

Jag har hunnit med att ta hem några appar som blogger, bloglovin, google crome, facebook och har hunnit testa dessa flitigt!

Däremot ensak som jag inte är riktigt nöjd över är när jag ska göra skärmdump jag får inte riktigt till det?!? så där blir det att jobba med telefonen så vi blir vänner även där!

Men som helhet hittils så är jag nöjd över prestandan, det går fort att navigera, stor och tydlig skärm!

Här nedan ser ni min ena skärmsida hur den ser ut för närvarande!

 

 

 

 

 

Några appar för socialt liv

Några av de appar jag testar för att hålla sig social. Kan säga det att apparna startar verkligen snabbt och är snabba i gränsnittet, visst Facebook är segt men beror på appen, inte telefonen. Skärmen är riktigt skarp att läsa på också.

Ett annat socialt tillvägagångssätt är Sms, mer detaljerad post om sms kommer.

Skarp skärm

Skärmen är riktigt bra och skarp att tex se twitter på, och mobilen samtidigt inte släcker ner skärmen så länge man kollar på det gör inte det sämre.

Julafton redan den 1'a November.

Så, idag dök då den efterlänktade telefonen ner i brevlådan. Eller tja, inte riktigt. Men efter en snabb tur till mitt lokala postkontor så kunde jag likt ett barn på julafton slita upp förpackningen till min nya leksak.

Tyvärr så är ju Tele2 inte riktigt lika snabba som smartson att skicka grejjer, så min micro SIM har inte dykt upp än, borde komma någongång i början på nästa vecka, så än så länge får jag hålla mig till tåls med min HTC Wildfire.

Tänkte dock snacka lite om mina första reaktioner på själva telefonen, och det var främst två tankar som dök upp när jag öppnat paketet och fått  min första blick.

"shit! va stor!" samt "shit! va snygg!"

Storleken var jag lite orolig för till en början, och tyckte den snarare liknade en padda, modell mindre än en telefon. Men inser till slut att att storleken har betydelse, och för en person som mig som till stora delar surfar, chattar och läser artiklar för skolan på mobilen snarare än att tala i den så är storleken bara till fördel. Den ligger fortfarande skönt i handen och den får plats i fickan på mina jeans med god marginal.

Snygg är den, vilket jag aldrig riktigt skulle trott om en mobil med vitt skal, finns det något att klaga på så är det att den känns lite "plastig", men det gör ju min macbook också, och den är ju också snygg, så antar att det bara är en vanesak.

 

Nästa inlägg kommer när jag fått mitt microsim av tele2, vilket jag hoppas blir på måndag. Ska också försöka att uteslutande blogga ifrån mobilen, för att se hur bra det funkar.

Första testet

För att komma från en Sonymobil så kan man säga att man saknar vissa sociala funktioner som tex timescape som Sony har i sina mobiler. Smidigt med en app som samlar både twitter och facebook på samma ställe. Men fortsätter testa den och se vad den har att erbjuda.

Spännande

Tjena vad chockad man blev när man fick mailet att man blivit utsedd till testperson för Samsung Galaxy S3. Kommer bli spännande och kul att testa denna mobil.

testpersoner

Wiho idag kom det efterlängtade mailet där jag fick vet att jag blivit utsedd till testperson på Samsung galaxy s3 ... Det ska bli skit kul!