Min drömtelefon? Nja, men ett riktigt bra arbetsverktyg

Jag har haft nöjet att testa en Samsung Galaxy SIII för Smartsom och tänkte sammanfatta mina intryck här. 

Bakgrund

En vecka innan testet hade jag två telefoner i mina fickor: en iPhone 4S och en äldre HTC (Android-baserad). Inom loppet av 10 dagar bytte jag båda till en iPhone 5 och då min Samsung Galaxy SIII. 

Jag ingick i "jobb-gruppen" och testade telefonen framför allt som arbetsverktyg. Jag har två jobb: en som gruppchef i ett forskningsbolag och ett som gruppträningsinstruktör. Därför, "jobb" i min värld betyder väldigt stora krav på en telefon som ska klara allt.

Jag hade väldigt höga förväntningar på Galaxy SIII då jag läst mycket positivt om telefonen. En del vänner och bekanta som har en SIII var också väldigt positiva till telefonen. 

Pluspoäng, eller varför köpa en Galaxy SIII

+ Fantastisk skärm av helt perfekt storlek. Det är väldigt lätt att läsa dokument mm på skärmen, utan att behöva skrolla åt alla håll. Mycket vàrdefullt.

+ Snabb respons i de allra flesta situationerna.

+ Skärmvyerna kan anpassas med väldigt stora frihetsgrader,

+ Ett flertal smarta gester som styr telefonen i alla tänkbara situatoner. 

+ Smärtfri installation (och jag har väldigt många datasystem).

+ SIII fungerade perfekt med alla datasystem som finns kopplade till mitt liv, privat och två arbetsgivare - det är imponerande!

Minuspoäng

- Jag känner fortfarande att telefonen är lite för stor och lite för plastig i känslan. Bakstycket har blivit ordentligt repigt rätt fort.

- Jag kan inte lära mig tangentbordet - min stavning har blivit markant sämre av att jobba med Galaxy SIII. Byta språk är svårare än op en iOSenhet och klart enklare än på min gamla HTC.

- Mina fingrar dras till sidoknapparna, speciellt vid tillfällen då jag absolut inte ska trycka där.

- Har aldrig lyckats ställa in ljudsignaler vid olika händelsr så att de passar det jag vill ha - det blev helt OK men jag har verkligen inte lyckats nå hela vägen, och jag har verkligen försökt.

- Jag ogillar kalendern. Här är det verkligen en fråga om tycke och smak, men kalendern på Galaxy SIII passar inte min smak. Jag kan ha telefonen framme och observera att jag automatiskt tar fram min iPhone för att kolla mina möten.

- Till sist en bisak i sammanhanget: utbudet av appar som underlättar mitt jobb i träningsbranschen är klart underutvecklat för Androidtelefoner. Det är synd och inget man kan belasta SIII med men ändå en viktig aspekt för mig.

Slutsatser

Galaxy SIII är en riktigt bra telefon, jag är glad att jag fått en chans att jobba med den. Den presterar väldigt bra i de allra flesta situationerna. Galaxy SIII är däremot inte min drömtelefon: det är inte telefonen som kommer att göra att jag i fortsättning bara behöver en enhet i stället för två. 

PS

Under julledigheten har jag besökt min bror och han funderade på att skaffa en ny telefon och när vi började prata om detta hade han två möjliga val på urvalslistan: en Galaxy SIII och en iPhone 5. Vi pratade en del om mina upplevelser, och han fick testa båda... sen köpte han den ena...

... och det blev inte en Galaxy SIII (inte den här gången).