S beam, bluetooth, wifi-hotspot och navigator

Jag bestämde mig för att testa om det var någon skillnad mellan S beam och bluetooth om man ska överföra något mellan två enheter.. Jag bestämde mig för att prova genom att överföra ett kort taget med min SIII.

Resultatet enligt min mening är att S beam var mycket smidigare och mer användarvänligt under förutsättning att mottagaren också har S beam. Efter att ha aktiviverat S beam var det bara att välja bilden jag ville dela och sedan lägga telefonernas baksidor mot varandra. Ett lätt tryck på skärmen och bilden överfördes mycket smidigt till mottagarens telefon.

När jag använde Bluetooth tog det en stund innan telefonerna hade hittat och godkänt varandra. Själva överförandet av bilden tog ungefär lika lång tid.

Jag har även provat om den portabla Wi-Fi-hotspoten. Jag har tidigare använt mig av min HTC Desires hotspot-funktion tillsammans med familjens Ipad. Detta har varit perfekt när vi varit på semester eftersom vi inte har någon 3G på ipaden utan bara wifi. Detta är en funktion jag skulle kunna klara mig utan men som jag tycker är praktisk att ha tillgång till. När jag väl aktivierat hotspoten på SIII var den minst lika smidig att koppla upp mot Ipaden som min HTC. Uppkoppling fungerade bra utan att krångla.  Känns skönt att veta att det skulle fungera om behov skulle uppstå. Fast jag har en känsla av att behovet inte kommer vara lika stort nu eftersom jag mer än gärna både surfar och läser e-böcker på SIII. Båda dessa saker använde jag gärna Ipaden till innan SIII anlände.

Jag har även hunnit med att testa Googles navigator under en bilresa i helgen. Telefonens skärm är stor nog så att det fungerar och Googles kartor är helt ok. Rösten som ger köranvisningarna tyckte jag var ganska gäll i tonen eller som resten av familjen sa ”den arga navigatorn”.