Avrundning

Nu när testperioden börjar lida mot slutet kan jag bara konstatera att jag är mycket nöjd med telefonen. Det är en telefon som jag gärna rekommenderar till andra att köpa.

Jag har tidigare haft en androidtelefon (HTC Desire) och då använt en tangentbordsapp som heter SwiftKey3 och ser ut så här:

När jag fick SIII tänkte jag ge telefonens inbyggda tangentbord en chans men gav upp efter bara ett par dagar. SIII:s tangentbord ser ut så här:

Skillanden verkar kanske inte så stor när man ser på bilderna men SwiftKeyappen kommer ihåg hur jag brukar skriva och föreslår nästa ord vilket jag uppskattar när jag skriver bland annat sms.

Hemma hos oss har vi en trådlös Samsungskrivare och med appen Samsung Mobile Print går det lätt och smidigt att skriva ut från telefonen. Så här ser den ut:

När jag klickar på ett dokument får jag upp ett fönster som jag kan välja hur jag bill slutföra åtgärden med, exempelvis så här:

Denna funktion har gjort att jag inte behöver starta den vanliga datorn bara för att jag vill skriva ut ett mail eller ett dokument. Det fungerar mycket smidigt.

Jag har även varit en sväng i Tyskland under förra veckan. Telefonen hittade automatiskt ett nätverksoperatör och det var enkelt att stänga av datatrafiken (som jag tyckte var en onödig kostnad). Man drar bara ner den övre listen så kommer alla alternativ fram och man kan med ett tryck stänga av datatrafiken. Samma gäller för bland annat bluetooth, gps och wifi

Flera appar som jag använt mig av på min tidigare telefon finns redan i orginalutförandet på telefonen. Däribland just detta att enkelt kunna stänga av och på bland annat wifi och datatrafik.

En summering av telefonen:

  • Batteritiden är bättre än förväntat
  • Skärmens upplösning är skarp och svara snabbt på tryckningar
  • Den är snabb att starta och stänga av.
  • Den är mycket användarvänlig
  • Bra internminne med möjlighet att utöka med ett SD-kort
  • Mottagningen på telefonen är bra

Jag har sedan telefonen anlände använt den vanliga datorn mycket mindre eftersom jag tycker att SIII funkar till det mesta. Enda gångerna jag använt datorn är när jag betalat räkningarna (jag vet att jag skulle kunna göra det via app men föredrar datorn) samt när jag ska skriva blogginläggen här eftersom denna funktion inte är anpassad för telefonen. Började skriva via telefonen idag men insåg att jag inte hade någon möjlighet att bifoga bilder eftersom den listraden med funktionsknappar saknades via telefon.