Avrundning del 2

Sista veckan, och detta blir sista och summerande inlägget för min del.
Tänkte iaf inleda med att jag är djupt tacksam över att få deltagit i testandet av denna enhet, eftersom jag sällan brukar ha tur med liknande evenemang eller tillställningar.
Men jag tänkte nu i alla fall ta tag i del 2 av min avrunding och även summera mina upplevelse med telefonen, så låt oss direkt hoppa in i listan med dom få saker som jag faktiskt inte gillat med denna telefon:

Tangentbordet
Det inbygda tangentbordet är inte att föredra. Dess autocorrect var inte nämnvärt träffande, många felskrivningar på grund av jag faktiskt inte varför och att jag inte kunde använda mer än ett språks ordbok samtidigt gjorde att jag personligen bytte till appen SwiftKey och därefter försvann alla problem jag hade inom området

Storleken
Som en konsekvens av den väl tilltagna och kompetenta skärmen så är telefonen också en aning större än sin föregångare och det är just denna punkt som jag återkommer till konstant. För om jag bortser från allt annat än bara storleken på telefonerna så skulle jag välja S2:an, varenda gång utan chans för förändring för den ligger såpass mycket bättre i handen och är perfekt utformad för en enhandsfattning.

(Avsaknaden av) Inställningar
För en del så kan detta verka lite knasigt, men jag tycker det finns för få inställningar. T.ex så kan jag föreslå att man borde kunna ställa in hur ofta som LED-lampan ska blinka vid aviseringar, vilken ordning som snabbåtkomstknapparna ska ligga i när man drar ner övermenyn eller ens vilka knappar som ska användas överhuvudtaget. Gillar inte att det var så många som 6 st hemskärmar när jag startade telefonen första gången och 3 av dessa var helt tomma, varför finns det så många? Listan här kan göras lång som ni märker...

Skydd
Yep, ni läste rätt. Även fast skärmen är av Gorilla Glass 2 så tycker jag att ett skärmskydd hade varit i sin ordning. Både jag och minst en annan testpilot har lyckats få repor på skärmen och även fast dom inte är "själakrossande brutala" så är dom likväl något som ett skärmskydd hade kunnat förhindrat.

 

Och mer än så blev det inte med saker som jag rent ogillar med telefonen. Nu kommer som utlovat en presentation av dom sakerna jag saknar sen min tid med min rootade S2:a där jag använde Slimrom.

Mer inställningar (!!!!)
Mycket av dom möjligheter jag vill åt är tyvärr låsta om man inte rootar sin telefon. Ändra färgtema i telefonen vare sig det gäller appar eller texten eller menyernas upplägg, ändra upplösningen, ställa in hur mycket ström en app får använda... Allt sånt roligt får man tillgång till först då.

Quick reply på SMS
Detta var helt underbart och jag vet att det är en fånig detalj men jag saknar den likväl

Ännu mer öppet
Som exempel här tänkte jag använda Google Voice, en funktion jag vet med mig att jag aldrig kommer att finna ett behov av att använda alltså faller denna applikation in i kategorin bloatware för mig; något onödigt som bara tar upp plats. Så varför måste jag i så fall dras med att den är installerad på min telefon om den bara existerar som ett irritationsmoment? Att fritt kunna avinstallera vilket program som helst och om jag så vill ersätta det med något annat är en befrielse i mitt fall och även detta är något jag saknar.

En slutgiltig summering av upplevelsen är att jag är nöjd med telefonen i sin helhet. Det har inte varit klanderfritt, och det har till största sannolikhet med mig att göra och vad jag förväntar mig och vill ha i en smartphone. Men utöver förväntningarna har den helt klart varit och jag kommer därför med glädje att kunna rekommendera flera att köpa denna underbara mobil som innehåller:

Galet bra skärm
Rikligt med prestanda
Användarvänlig
Kompetent kamera
Mjuk design

Kort och gott är det nog den bästa telefonen på marknaden just nu, ur en allround-synvinkel.