Inlägg 6 - Sammanfattning

Då var det dags att sammanfatta den här telefonen. Den är bra och jag gillar den för det mesta. Jag hade inte haft något emot att ha kvar den som den telefon jag skulle använt den kommande tiden, men så fick jag hem min iPhone 5. Jag velade väldigt länge hur jag skulle göra, men i slutändan blir jag kvar i Applelandet.

Anledningen är framförallt formatet. iPhone 5 känns smidigare och jag kommer inte åt fel knappar hela tiden. Knapparna på iPhone är lite "hårdare" och kräver alltså lite mer för att tryckas ned. Att göra knapparna på Galaxy S3 lite  mindre känsliga hade varit guld!

Huvudproblemet för mig med Galaxy S3 har alltså varit att den är lite för stor och att knapparna sitter så till att jag kommer åt fel vad jag än ska göra och det verkar inte heller som att jag lär mig. Om jag skriver ett sms och ska greppa telefonen annorlunda så kommer jag åt tillbakaknappen. Om jag ska höja volymen så låser jag telefonen. Om jag ska stoppa ner telefonen i byxfickan under jackan höjer jag volymen på musiken.

Det som har varit bra med den här telefonen mot för andra Androidlurar jag provat tidigare är framförallt att den äntligen är snabb. Det är inget lagg någonstans utan allting svarar på en gång. En annan sak är att Android äntligen börjar kännas moget (i version 4...). Det är inga större buggar någonstans utan det mesta bara funkar som man faktiskt vill att det ska göra. Det mesta med telefonen är också logiskt, men det är nog mycket tack vare Samsungs TouchWiz. Jag kan dock inte säga hur "stock" Android är nu för tiden då jag inte provat.

En annan bra sak är alla sensorer. Tittar du på skärmen så släcks den inte. Om du har ett missat samtal eller ett meddelande så vibrerar telefonen till när du plockar upp den osv. Detta kanske kan låta trivialt, men det är faktiskt alla dessa små saker som gör mycket av telefonen. Det är helt enkelt smart!

Skärmen som så många prisar är jag inte så värst imponerad av om jag ska vara ärlig. AMOLED-tekniken gör mest att färger ser fruktansvärt överdrivna ut (det går att ställa ner kontrasten och färgåtergivningen, men då blir allt lite för blekt istället. Ett mellanting hade varit bra) och vitt är inte vitt, utan har en ganska stark grön nyans.

Om jag ska sammanfatta telefonen med ett betyg får det bli en extremt stark 8/10 som snuddar på en 9. Det som säger emot är knapparna och att skärmen har en överdriven färgåtergivning. Det som som säger för är i princip allt annat.