Snipp snapp snut del 1

Testet av Samsung Galaxy SIII har nått sitt slut och det har varit en förmån att få vara med och testa. Jag har läst de andra bloggarnas sammanfattningar och slutsatser och känner att det är en del jag håller med om, men samtidigt en hel del som jag inte alls känner igen.

Kameran

Många skriver att kameran tar fantastiska bilder och antingen har jag råkat ut för ett riktigt måndagsexemplar eller så har jag inte förstått att man måste fippla med tusen inställningar för att ta en bra bild. Mina bilder blir gryniga, korniga och mörka och detta trots att det som visas på skärmen innan bilden tas är av en helt annan och skarpare, ljusare kvalitet.

Funktioner

Galaxyn har en hel del nifty features som jag skrivit om tidigare, men även en del som fungerar mindre bra, t ex ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen eller ögondetekteringen som syftar till att låta telefonen fortsätta vara i aktivt läge så länge användaren tittar på skärmen.

All-share

Vi har försökt att med alla möjliga varianter få All-share att fungera därhemma. Att streama från dator till telefon via All-share fungerade inte eftersom vi har en Mac och det krävs en PC. Att med All-share spela videosnuttar från telefonen på vår Samsung tv fungerade inte heller fullt ut och detta trots att vår tv är relativt ny och har stöd för All-share. Vi fick upp bilden på vår tv, men med ett intervall om ca 7 sek så stannade videon och stod och laddade i 30-60 sek innan den fortsatte att spela 7 sek till. Det tål att nämnas att vi har en Apple tv som vi inte har några som helst problem med. Vi har inte heller problem att streama från dator till iPhone och sedan visa innehållet via Apple TV på vår Samsung TV.