Första inlägget

Hallå världen, tänkte ta tillfället i akt och knåpa ihop ett inlägg redan nu, trots att telefonen inte ens har ramlat ner i brevlådan än så finns det ju mycket att diskutera redan nu.

Vill först och främst tacka Smartson som anförtrott mig som en av de lyckliga 20 bland totalt 13088 sökande att få vara testpilot för just S3:an. 13088 st, i åldrarna 18 och hela vägen upp till 60, det är inte illa pinkat det. Värt att nämna är också att 49% av dessa var kvinnor så det var tämligen jämnlikt också må jag säga.

Eftersom detta kommer vara en prestandaorienterad blogg så kommer väldigt mycket av fokuset att ligga på den aspekten av telefonen, något som faller mig väl i smaken eftersom jag inte är så vidare intresserad av att fotografera och använder inte telefonen inom jobbet heller.

 

Så, låt oss börja med att jämföra några av förändringarna som skett undet skalet sen telefonens föregångare, Samsung Galaxy S2:
 

  • Ynka 17 gram tyngre.
  • Skärmen har växt på sig 0,5 tum och är nu uppe i 4,8 totalt. Upplösningen har hoppat från WVGA på 480x800 pixlar med 217 PPI till en HD-upplösning på 720x1280 pixlar vilket ger ungefärligt 306 PPI
  • Istället för Exynos 1,2 GHz dual-core har dom nu stoppat i en 1,4 GHz quad-core. Trots detta har man valt att behålla sin Mali-400MP grafikkrets, men enligt utsago har denna uppdaterats så vidare testning kommer visa hurpass mycket skillnad som är märkbar
  • Batteriets kapacitet har ökats från 1650 mAh till 2100 och folk jag pratat med som faktiskt äger en 3:a säger att batteritiden nu är märkbart bättre än på föregångaren.

Jag måste medge att jag från första början var väldigt skeptisk till denna telefon, men allt eftersom tiden gått har jag kommit till att gilla den mer och mer. Större skärm som fortfarande är inom rimlighetens gränser, även om den tänjer lite på dom. Batteriets utökning är bara positiv i mina ögon, samt att det är löstagbart, olikt vissa andra utvecklare. Att man även valt att inkludera plats för ett Micro-SD-kort trots att det redan finns 16 GB internt lagringsutrymme är bara grädde på mosen, men en väldigt välkommen detalj, något som en del utvecklare ibland väljer att skippa.

 

Där tar jag och avrundar för den här gången, man kan ju inte göra hela arbetet innan man ens fått materialet man ska arbeta med. ;)

På återseende!