Inlägg 2 - Första dagen

Då har då skönheten kommit och jag har hunnit småtesta lite basfunktioner. Ladda ner lite appar, pillra med inställningar, försöka få den som jag själv vill ha den osv. Jag har hittat några små irritationsmoment som jag hoppas kunna hitta en lösning på. Återkommer om det.

Skärmen är såklart det första man ser (duh!) och den är helt fantastisk! Den slår inte min gamla iPhone 4 i pixeltäthet och visst, färgerna är ibland lite överdrivna (starta Netflixappen så försår du) och kontrasten i svarta partier är inte på topp, men överlag är den verkligen en fröjd att titta på. 

När man startar telefonen för första gången går man igenom en guide för att ställa in telefonen och skapa konton på diverse platformar. Detta hade, i mitt tycke, kunnat skötits lite snyggare. Det var många konton som skulle skapas om du inte har dem sedan tidigare (Google, Samsung, Dropbox o.s.v.). Jag jobbar inte med gränssnitt så jag vet inte HUR det hade kunnats gjort annorlunda, men det finns säkert något smart snille där ute som hade kunnat hitta en bra lösning. Förutom det lilla irritationsmomentet fungerade starten bra utan hiccups.

Telefonen är snabb såklart, som den borde vara med tanke på hårdvaran. Det finns dock ställen där telefonen laggar till och det inte flyter hundraprocentigt (t.ex om du är på en annan startskärm än mittenskärmen och trycken på hemknappen för att komma tillbaks dit), men det är antagligen mer Androids fel än Samsung. Överlag är den mycket snabb och härlig att jobba med.

Många av apparna jag laddat ner är bra mycket fulare än sin iPhonemotsvarighet, vilket är synd. Det drar ner telefonens annars så snygga gränssnitt. På tal om appar är det kul att kunna ladda hem appar som inte finns för iPhone (p.g.a. restriktioner från Apple) som t.ex µTorrent, VLC och så vidare. Kul!

Det var allt för mig den här gången. På återseende!