Inlägg 2

 

Nu har jag hunnit testa telefonen lite grann. Jag hämtade den i torsdags kväll. Uppstarten av telefonen gick bra. Smidigt att alla appar man tidigare laddat ner (haft en HTC Desire innan) enkelt fanns tillgängliga i Playbutiken så man slapp leta.

Av/på-knappens placering är redan ett irritationsmoment. Eftersom den är placerat på långsidan och dessutom nästan mittemot volymknappen kommer jag ofta åt den när jag ska ändra volym eller helt enkelt bara hålleri telefonen. Måste vänja mig att hålla på något annat sätt....

Jag är annars nöjd med batteritiden på telefonen trots att jag inte laddad batteriet så många gånger. Min erfarenhet är att det brukar behövas några laddningar innan kapaciteten blir optimal. Skärmens storlek är också en sak jag upplevt positivt. Nu kan jag titta på playprogram och läsa e-böcker utan problem.

Jag har även med min tidigare telefon haft problem om jag surfar på mobila nätverket mer än 5 minuter i sträck så har den startat om sig. Min teori är att den blivit för varm. När temperaturen på batteriet närmade sig över 37 grader slog det aldirg fel att den gjorde en omstart. Vid test av Samsung Galaxy III har jag upptäckt att även den blir varm vid surfande på mobil nätvärk men jag har varit uppe i 39 grader utan att den startade om sig. Temperaturangivelserna har varit enligt appen Battery Solo,

Synd att denna bloggsidan inte är anpassad att skriva i från telefonen. Det hade varit optimalt att på ett enkelt sätt kunna blogga från testtelefonen. Den svarta listen högst upp på sidan är bara tillgängligt i fullt utzoomat läge. Att ha tillgång till funktionerna på listen är en förutsättning för att kunna posta blogginlägg. Någon som har någon bra lösning på detta?