Lycka

Efter att ha varit bortrest över helgen kunde jag igår äntligen hämta ut min S3:a från posten, och efter att ha väntat såhär länge så var jag rätt så ivrig att sätta igång och pilla med inställningar och utseende för att skräddarsy telefonen lite mer efter mitt eget tycke. Jag ogillar skarpt när telefonen är oorganiserad och det är widgets och appar till höger och vänster. Skönt att man kan dölja appar man inte anser sig behöva se eller lägga in om dom i en mapp. Så när jag äntligen var nöjd var det precis som jag ville ha det, en enda hemskärm och en sida med appar, det var allt.

Till att börja med är det värt att kommentera att finishen på min telefon, den vita versionen, gör att den är onödigt hal vilket kan resultera i att telefonen glider ur fickan t.ex när man sitter och kör eller sitter och slöar i soffan kombinerat med att man har mjukisbyxor på sig.

Själva designen på telefonen kan jag inte säga så mycket dåligt om, den ligger och känns bra i min hand, vikten är varken för tung eller för lätt och eftersom den inte är så mycket större än sin föregångare så känns den inte otymplig alls vilket är ett stort plus.

Skärmen är, som många påpekar, väldigt trevlig att ha att göra med. Den är skarp, färgerna är mer än godkända, betraktningsviklarna är superba och den är stor.
Som jag påpekade i mitt första inlägg så är den en halv tum större än föregångaren och lägger sig därför på 4:e plats storleksmässigt bland smartphones, slagen av Galaxy Note 1 & 2 samt LG Optimus Vu, men är bara minimalt större än konkurenterna HTC One X / X+, LG Optimus G / L9 och Nexus 4 samt Asus nya Padfone 2 som alla har 4.7 tums skärm och i alla fall utom Optimus L9 har domtill trots marginellt högre pixeldensitet.

Så har vi ju det där med batteriet. I tidigare version satt det ett ju som tidigare nämnt 1650 mAh batteri som enligt mig var under all kritik då man blev tvungen att ladda telefonen i vissa fall flera gånger om dagen. I 3:an finner vi istället ett härligt 2100 mAh batteri som håller mycket hög klass. När jag igår satte igång telefonen var den på 48%, 10 timmar senare efter en hel del pillande och testande hade jag lyckats ta mig ner till 6% batteri, satte den på laddning över natten och nu i skrivande stund har jag 98% batteri kvar. Telefonen kopplade jag ur vid kl 6 i morse och har även hunnit med att lyssna på lite musik på vägen till jobbet så 2% på snart 6 timmar är mer än bara godkänd batteriförbrukning enligt mig

Telefonen i sig känns rapp, responsiv och det är en skönt flyt i själva gränssnittet. Installation av appar tar knappt någon tid alls så dom 4 processorkärnorna gör sig påminda. Ska testa dessa lite mer vid ett bättre tillfälle så mer om detta senare.

Första Intrycken är iaf väldigt bra än så länge, jag väntar med spänning på vad mer för roligt jag kommer upptäcka och kunna vidarebefodra till er läsare om :)