Första mötet med Galaxy S III

Första intrycket - utseende

Mitt första intryck av Galaxyn är att den känns smidig och lätt i handen. Den är tunnare, men både bredare och högre än en iPhone 4S men de 7 gram som skiljer i vikt är klart kännbara och får Galaxyn att kännas mindre kompakt.

Galaxy S III

136.6 x 70.6 x 8.6 mm

133 g

iPhone 4S

115,2 x 58,6 x 9,3 mm

140 g

Utseendet är tilltalande med den stora skärmen. Telefonen känns mer plastig än en iPhone men jag antar att det är ett pris man får betala för den lägre vikten. Telefonen är ganska glatt och jag kan förstå att vissa kommenterar på att den lätt glider ur fickan. Jag måste dock säga att jag gillar känslan i handen. Det enda som stör är att Samsung-loggan på baksidan är upphöjd och det känns som att man har något skräp på telefonen.

Första intrycket - uppstart av telefonen

Att behöva sätta i batteri i telefonen känns ovant efter att ha använt iPhone i flera år, men samtdigt kan jag förstå det praktiska i att kunna byta ut och ersätta batteriet på ett sätt som inte kräver att man lämnar in telefonen på service.


När telefonen startar första gången lotsas man igenom en herrans massa steg med inställningar för olika appar och jag vet inte hur många gånger jag blev tillfårgad om jag ville aktivera en backup av telefonen. Det här känns rörigt och som användare känns det som att man har väldigt lite kontroll och koll på vad som händer.