Lite negativt och mycket positivt

Jag har fortfarande inget att klaga på när det gäller batteritiden. Jag laddar telefonen varje natt men har oftast ca 30% kvar i batteritid när jag pluggar i laddaren. När jag är på väg till jobbet lyssnar jag gärna på radio eller Spotify samtidigt som jag läser mail eller surfar lite. Sedan kan jag lyssna lite på musik under dagen. På kvällen använder jag hellre telefonen till att surfa på än datorn eller Ipaden. Jag upplever att telefonen kan bli lite varm när jag surfar eller spelar spel på den men den startar aldrig om som min HTC Desire gjorde när jag använde den lång tid i sträck. Sonen tycker även om att låna telefonen och spela Angry Birds StarWars.

En sak som jag upplever som negativt med telefonen är att om jag använder telefonen utan head-set när jag ska ringa eller svara i den kommer jag lätt åt lägg på knappen. Förutom att jag hinner prata ett par meningar innan jag märker att ingen svarar är att det inte är helt lyckat när man väntat på att bli uppringd och sedan lyckas lägga på i örat på den andre. Numera försöker jag alltid ha head-setet i för att enkelt kunna svara om det skulle ringa.

Google Now är en ganska kul funktion. Varje dag kommer aktuellt väder upp för den orten jag befinner mig på. Ett exempel är detta:

Jag åker pendeltåg till och från jobbet varje dag och har upptäckt att när jag är på stationen så har Google Now ett kort där de närmaste ankomsterna och avgångarna på stationen står. Man kan även ställa in vilken typ av meddelanden man vill att den ska visa.

Från att tidigare alltid letat efter appar som gått att flytta till SD-kortet eftersom HTC Desire har ett litet internminne i telefonen kan jag nu lugnt ladda ner de apparna jag vill utan att behöva fundera på hur stora de är. Jag tycker att jag laddat ner mycket (mot tidigare) och fortfarande 9,5 GB ledigt. Man kan sammanfatta det med att jag är mer än nöjd med det minne som följer med telefonen. Att man sedan kan utöka det med ett SD-kort är ett plus men jag ser inte att jag har ett behov av detta i dagsläget.

Jag har även ofrivilligt testat om skärmen fungerar med kalla fingrar. Jag tyckte att skärmen svarade lika snabbt och var lika känslig trots kylan. Detta ser jag som något mycket positivt inför den kommande vintern, även om de riktiga köldgraderna verkar lysa med sin frånvaro för tillfället.