Inlägg 3 - En tids användande

Jag har haft fuuuuuullt upp i skolan, så jag har inte haft tid att skriva något inlägg här, men nu passar jag på när det lugnat ner sig lite :)

Precis som Jonna skriver i sin rubrik så upplever jag telefonen som lite negativt och mycket positivt. Det finns några irritationsmoment som jag fortfarande inte är helt hundra med. Det här kommer låta som ett väldigt gnällig inlägg, men det är inte menat riktigt så. Det är endast menat att vara ett inlägg där jag listar de saker jag inte är riktigt kompis med. Ett av  dessa irritationsmoment är hur ologiskt Android är emellanåt. 

Inställningarna för wifi är ett exempel. Du vill slå på wifi och "slajdar" då reglaget till rätt läge, men vart finns inställningarna för vilket nätverk du vill osv? Då måste du trycka på sidan om på-knappen. Det finns alltså ingen indikation på att det ska finnas fler inställningar där bakom så att säga.

En annan sak som jag heller aldrig verkar lära mig är att när skärmen precis har helt slockat är inte telefonen låst än. Trycker du då på hemknappen för att "väcka" telefonen registrerar telefonen knapptryckningen och tar dig tillbaks till startskärmen istället för att stanna i appen du var i.

En tredje irritation är, precis som Jonna också skrivit tidigare, att volymknappen och låsknappen sitter exakt mittemot varandra vilket gör att jag ständigt trycker på motsatt knapp. Knapparna är också lite för känsliga vilket gör det väldigt svårt att lägga ner telefonen i byxfickan när jag har jackan på utan att höja volymen på musiken till oanade höjder.

En fjärde och sista sak handlar om Gmail-appen. Jag antar att det är en bugg med appen som kan fixas av Google, men jag tänkte att jag tar upp den ändå. Låt oss säga att jag har 5 mail liggande i inkorgen som jag inte läst ännu. Om jag väljer att läsa dessa mail på min dator istället för i telefonen plingar telefonen för varje gång jag öppnar ett mail på datorn, som om jag skulle haft nya mail även om det bara är inkorgen som uppdaterats med 1 mindre mail. 

Nu har jag listat en del av de saker som jag inte är helt på det goda med. I nästa inlägg tänkte jag ta upp lite jämföranden mellan iPhone 5, som jag precis fått hem (beställd långt innan jag kom med här), och den här telefonen. Hastighet, kamera osv. Ses då! :)