5 dagar...

Nu har jag använt min nya följeslagare i 5 dagar. I lördags när jag öppnade kartongen så tänkte jag att denna "jättelur" kommer jag få svårt att känna mig bekväm med. Men faktum är att jag redan under första dagen började vänja mig vid storleken. Att komma igång med alla inställningar var mycket enkelt. Jag har visserligen sällan problem att konfigurera mina nya telefoner, men i det här fallet skulle det nog inte vara något problem för en mindre teknikintresserad person heller. Första dagen räckte batteriet inte så länge, men det är nog inte så konstigt då man ofta "leker" lite extra med telefonen i början. Gränssnittet i telefonen känns väldigt trevligt. Jag har de senaste två åren haft en iphone 4, men det gick väldigt snabbt att ställa om till Android. Den senaste längre perioden som jag arbetat med Android var för ett par år sedan då jag använde min Htc Hero. Android har verkligen utvecklats ordentligt i rätt riktning sedan dess.

I måndags var det så dags att prova telefonens lämplighet i mitt arbete. Jag arbetar med fastighetsförvaltning och är ofta på språng och då blir telefonen ett mycket viktigt redakap för att ringa samtal, maila, hålla koll på kalendern m.m. Helgens testande hade resulterat i att alla nödvändiga appar var installerade och klara att använda. Måndagen och tisdagen var det konferens i Sundsvall som stod på schemat. Nu fick jag bland annat prova på att använda telefonen som wifi hotspot. Resultatet var mycket bra. Enkelt att komma igång och anslutningen var mycket stabil. Batteritiden upplever jag också som bra, den behöver laddas en stunde varje dag men då använder jag telefonen ganska flitigt. Dock kan jag tycka att det tar lite väl lång tid för batteriet att laddas fullt.

Under onsdagen fick jag även möjlighet att använda telefonen som konferenstelefon vid två tillfällen. Det fungerade alldeles utmärkt. Vid det ena tillfället använde jag mig av mobilnätet och den andra gången gick samtalet via en SIP klient och jag ringde då alltså ut via vår växel (med Wifi uppkoppling). Ljudet var mycket bra vid båda tillfällena och vår motpart på andra sidan hörde oss också bra. Jag var lite rädd för att dessa möten skulle dränera batteriet totalt, men faktum är att det inte alls drog särskillt mycket trots att det handlade om totalt ca 2 timmars samtal med högtalarfunktionen påslagen. 

Hittils är jag mycket positiv till denna telefon, ska bli kul att få fortsätta att testa den!