En dag på jobbet...

När jag nu lyckats leka klart och fått in inställningar, applikationer och annat jag tycker om att använda är det dags att mäta hur SIII:an står sig i mitt jobb...

Jag jobbar inom IT, specialiserad på extern kommunikation (B2B) och säkerhet där jag gör en del konsulting men också säljuppdrag, föreläsningar och håller kurser.
Av de få dagar jag nu haft SIII:an med mig på jobbet måste jag säga att den har gett mig väldigt mycket nytta och redan faktiskt en del teknik-nörderi!

När en kollega saknade lite information för sin presentation var det lätt gjort att via trådlösa och DLNA göra informationen, som jag hade på telefonen, tillgänglig för honom.
Kunden i rummet hade också en SIII:a och vill ha samma information så jag föreslog att vi skulle testa ”S beam”, alltså att överföra filer via NFC där man bara håller telefonerna mot varandra.
Efter en del pill lyckades vi hitta inställningarna under nätverk och trådlöst. Det fungerade direkt och imponerade stort på kunden som inte hade aning om att den funktionen fanns på telefonen.


Vad det gäller mail och kalender så är skillnaden i storlek inte stor i tum mellan SII:an och SIII:an, ynka 0,5 tum, men för användarupplevelsen gör det en enorm skillnad. Det är ju inte storleken som sådan utan den mycket högre upplösningen som gör att man nu faktiskt kan läsa och utnyttja skärmen på ett helt annat sätt. Ett stort plus alltså för skärmstorlek och upplösning!

Även surf upplevelsen blir en helt annan med skärmen på SIII:an, t.o.m. så pass bra att jag börjar irritera mig på att man alltid hamnar på mobila versionen av många webb-sidor och inte på den vanliga ”Desktop” versionen. Med upplösningen räcker ofta skärmen till för att visa hela sidan och zooma in på de partier man vill läsa/navigera på.

Med SII:an upplevde jag ofta fördröjning och hackiga rörelser vid zoomning och ”pan:ning” men med SIII:an är det som bortblåst och där är det väl den kraftigare processorn som visar musklerna eftersom grafikkretsen är den samma som i SII:an.