En bra arbetskompis

Nu har det gått en vecka sedan jag fick telefonen i min hand. De största fördelarna med telefonen som jag hittills har konstaterat är:

 


- Batteritiden

Normalt brukar mitt batteri vara mer eller mindre tomt när jag kommer hem efter en dags arbete. Nu ligger jag på ca 50% vid arbetsdagens slut och då använder jag telefonen väldigt flitigt under dagen. Batteriet är visserligen alldeles nytt, men jag kan inte minnas att någon av de modeller jag haft tidigare kunnat matcha den batteritiden. Blev lite frustrerad först när jag inte hittade någon möjlighet att kunna visa hur många procent av batteriets kapacitet som var kvar. Men efter en stunds letande i menyerna under inställingar så löste sig även detta problem.

 

- Anpassningsmöjligheterna (i förhållande till min Iphone 4)

Efter att ha använt Iphone i ett par år så hade jag mer eller mindre glömt bort hur flexibelt gränssnittet i Android var. Jag har nu mycket större möjlighet att anpassa telefonen till det sätt som jag vill arbeta på och som på bästa sätt effektiviserar min arbetsdag.

 

- Skärmen

Storleken på telefonen var något som inledningsvis avskräckte mig lite. Men när jag nu använt telefonen en vecka ser jag bara fördelar i detta. Den stora tydliga skärmen väger upp att telefonen ibland känns lite stor. Skärmen lämpar sig mycket bra för att läsa dokument när man är på resande fot. I regel använder jag min surfplatta till att läsa pdf:er och liknande, men under den här veckan har jag försökt använda telefonen mer och det har fungerat mycket bra.


 

- Kontakthanteringen

Något som jag saknat ända sedan jag sist hade en Android telefon är möjligheten att kunna ”skriva” in namnet på den jag vill ringa direkt via telefonknappsatsen. Dvs att jag inte först behöver leta i kontakter och sedan välja ring upp. Nu börjar jag bara skriva namnet på personen med ”nummerknapparna”, så vipps dyker personen upp och jag kan enkelt göra mitt samtal.

 

Några småsaker som jag irriterat mig lite på under veckan är:

 

- Mailklienten

Jag har utan framgång försökt hitta någon inställning som gör det möjligt att ändra bakgrundsfärgen i den inbyggda mailklienten. Svart bakgrund med grå och turkos text tilltalar inte mig. Här borde det finnas en valmöjlighet. Som tur är får man vit bakgrund med svart text när man öppnar ett mail. Jag har börjat leta lite i playbutiken efter någon annan mailklient men ännu inte hittat något lämplig. Min erfarenhet av detta är att det ändå är den förinstallerade klienten som brukar ha bäst funktioner i slutändan. Med andra ord får jag kanske stå ut med bakgrundsfärgen, vilket i det stora hela är en väldigt liten detalj.


 

- Wifi uppkopplingen

Vid ett par tillfällen under veckan har jag fått lite problem med att Wifi uppkopplingen ser ut att vara igång men den fungerar ändå inte. Det har då krävts att jag stängt av Wifi och slagit på den igen. Det kan eventuellt vara så att telefonen har lite svårt att hänga med när jag rör mig på kontoret och den tvingas byta mellan olika accesspunkter. Jag ska fortsätta utvärdera detta och se om det bara varit tillfälligheter eller om det är telefonen som har svårt att hantera övergången mellan accesspunkterna.

I övrigt så har jag inspirerat en av mina anställda till att välja en Galaxy SIII. Han fick ”Leka” lite med telefonen på tåget till Sundsvall i måndags, och på torsdagen åkte han och köpte en egen. Fick följande sms samma eftermiddag som han fått telefonen i sin hand:

 

Ytterligare ett bevis på att det är en bra telefon!