En (arbets)vecka med Galaxy SIII

Efter en vecka med Galaxy SIII är det dags för lite generella reflektioner - jag märker att jag behöver gräva mig in i denna fantastiska leksak lite mer innan jag upptäcker alla hemligheter:

- Telefonen

Telefonen känns lite plastig, jag kan inte lära mig tycka om den glatta ytan på bakstycket - jag får köpa mig ett skal med gummikänsla. Skärmen är underbar, stor och med extrmt bra kvalitet. Jag måste dock erkänna att jag föredrar att kunna jobba med bara en hand, vilket jag klarar utan problem med min iPhone. Jag är dock väldigt fascinerad av den låga vikten. Det är nästan så att jag behöver checka av om telefonen faktiskt ligger i fickan.

Skärmen storlek underlättar avsevärt när jag läser texter och epostbilagor i mobilen. I det fallet är en stor skäm en ovärderlig tillgång.

- Inställningar

Över förväntan - jag upplevde inget som känns konstigt, invecklat eller ologiskt! Det känns som om allt var exakt där jag förväntade mig att jag skulle hitta! Jag har inte upptäkt att jag missat något... allt fungerar!

- Kalenderfunktionen

Klanderfritt när det gäller tekniken men jag uppelever att designen är lite "rörig" och omodern. Jag vet egentligen inte vad det är jag skulle vilja se, men om jag jämför med mina iOS enheter så föredrar jag Apples design.

- Mail

Samma kommentar igen. Jag vet egentligen inte vad det är jag skulle vilja se, men om jag jämför med mina iOS enheter så föredrar jag Apples design.

- WLAN

Jag har varit på tjänsteresa i Italien och bott på ett hotell med urdålig WLAN. Mina iOS-enheter hade problem med att hålla uppkopplingen igång, men det var inget problem för Galaxy! Pluspoäng för det!

- Batteritid

Helt OK men inte imponerande. Jag klarar utan problem en arbetsdag med normalanvändning. Det kommer att bli spännande att testa en dag med ovanligt frekvent användning för att se om jag klarar en extrabelastning.

Sammanfattning

En vecka in i testet är jag nöjd med Galaxy SIII - det är definitivt en telefon som som jag kan tänka mig rekommendera om man tycker att en stor skärm är nödvändig/önskvärd.