Smått, men gott...

När jag tidigare spenderade lite tid med att söka på nätet om Samsung Galaxy SII och det jag störde mig på mest med den märkte jag att jag var långt ifrån ensam om att reagera på vissa saker.

Här har Samsung verkligen lyssnat och förbättrat en hel del. Det må vara små saker men det förbättrar upplevelsen avsevärt. Vissa av dessa fanns redan i SII men fungerade kanske inte så bra, andra saker är "Android" men som inte varit synliga tidigare.

Det jag gillar eftersom jag ofta använder telefonen som högtalartelefon är att man nu bara genom att klicka på den lilla extra högtalar-ikonen får extra högt ljud ur högtalaren. Väldigt användbart när man sitter i ett lite större rum.

Att man kan aktivera extra hög ringsignal om telefonen är i fickan (eller en väska) är också väldigt bra, och det fungerar faktiskt nu!
Mindre bra dock att somna med telefonen bredvid sig när den blir lite klämd under kudden och det ringer extra högt precis bredvid örat...

På SII:an var det ofta segt eller hackigt att komma tillbaka till telefon-läge om man var och bläddrade runt medan man var i samtal. Nu är det inget problem längre utan om man t.ex. under samtalet ska kolla kalendern, ett telefonnummer ur kontakter, e.dyl. och man ska växla tillbaka till samtalet går det snabbt och smärtfritt.
Här kan man ju dock fundera om det verkligen är nödvändigt att man måste låsa upp telefonen mellan växlingen?
Alltså om du är i ett samtal och vill växla till en appliaktion så är telefonen låst och man måste låsa upp innan man kan öppna applikationen. Här skulle jag vilja se en inställning typ, "lås upp automtiskt under samtal".

Med nyare versioner för Android börjar det verkligen svämma över med inställningar och jag skulle gärna se en sök funktion. Det är ju kanske inte en Samsung "grej" men vore bra att ha, t.ex. skriv in "skärm" och den visar alla inställningar som har med skärmen att göra utan att man behöver hoppa hit och dit mellan de olika kategorierna och försöka hitta rätt...