En summering och en liten ansträngning...

Ja-a, vad kan man säga... Samsung Galaxy SIII lämnar inte mycket att önska utan är en alldeles utomordentlig telefon.


Men… nu vill ju Smartson att man ska utröna både positivt och negativt så lite får jag anstränga mig då för att hitta något dåligt eftersom jag ser att så gott som alla mina tidigare inlägg hyllar den... Så, här kommer då (motvilligt) det negativa:


- Den är ibland något för stor har jag märkt. Om man inte får ett "perfekt" grepp om den kan det bli så att man skulle behöva en förlängning av fingrarna. Speciellt i bilen har jag märkt att det ibland blir svårt att svepa över hela skärmen och jag har t.o.m. tappat telefonen i mina försök att ringa upp någon med bara en hand...

- Skärmen slocknar ibland när man försöker trycka in siffror vid samtal, t.ex. när man ska in i en telefonkonferens och man ska ange konferensens nummer. Detta lider fler testare av har jag läst men min blev något bättre när jag aktiverade "Smart stay", alltså att skärmen hålls på så länge man tittar på den. Det är ju dock lite svårt när man t.ex. kör bil, men å andra sidan kan man ju diskutera om man överhuvudtaget ska ansluta till telefonkonferenser medan man kör...

- Knapparna på headset:et fungerar inte riktigt för mig, ja, alltså knapparna fungerar, men jag trycker fel hela tiden. Svarsknappen är minst och sitter längst ner, jag fingrar hela tiden på volymknapparna istället och sen verkar den inte vilja svara mer om man inte svarar på skärmen. Trycker man på svarsknappen utan att det ringer drar musikspelaren igång, något jag inte vill att den ska göra och jag har inte hittat något ställe att avaktivera detta, synnerligen irriterande.

- Inställningarna (suck)… Nu är det ju inte Samsungs fel att Android är så flexibelt som det är men kunde man inte hitta på något sätt att sortera alla inställningar samt göra dem sökbara. Det vore ju fantastiskt bra att kunna skapa sin egen sida med inställningar man använder ofta.

- Tethering verkar skakigt vid uppkoppling. Av någon orsak så blir uppkopplingen på datorn satt till ”limited” och jag får ingen Internet anslutning. Efter att jag kört en ”repair” på datorn eller kopplar från/kopplar till igen fungerar det. Detta upplevde jag inte med min SII:a och jag har samma abonnemang så det borde ju ligga i telefonen eftersom både min Linux och Windows dator har samma bekymmer. När den väl är ansluten är det väldigt stabilt dock!

- Att skärmen fått en repa trots den fantastiska uppfinningen, Gorilla glass samt att luckan bak har fått sig en spricka trots att jag inte tycker jag varit vårdslös på något sätt!

Ja, men se, jag fick ju ihop en rätt anständig lista med negativt trots allt… men missförstå mig inte nu bara, det är en fantastisk telefon och skulle Smartson ringa på och vilja ha tillbaka den skulle jag lägga benen på ryggen (med telefonen i handen förstås. (Springer jag vilse behöver jag ju Google maps för att hitta hem…)).