tobias_bernhardsson

Tobias

Member | Last logged in at

Tiden går fort.

Ja då har dessa testveckor gått och det mesta var positivt med denna mobil. Får 4/5 i betyg av mig. Att det inte får fem är för de små störande moment jag nämnt i tidigare post. 

Plus och minus

Om jag ska ta och ge lite plus och minus angående de sociala funktionerna på S3. 

Plus:

Den fantastiska skärmen gör upplevelsen bra när man facebookar eller twittrar. 

Skarpa skärmen och god kontrast så skärmen blir lättläst. 

Den är otroligt snabb i menyerna och startar appar fort. Överlag bra flyt i telefonen. 

Minus:

Otroligt fult sms-gränssnitt. 

När man har leveransrapport på kommer den tillbaka som nytt sms som man manuellt måste ta bort. 

Kan inte välja en precis egen sms-signal man vill ha. 

Något som inte har med det sociala att göra är att är man van vid andra androidenheter så sitter bakåtknappen på fel sida. Och att powerknappen är dumt placerad, man ändrar ofta volymen när man trycker på powerknappen för de sitter precis där man håller telefonen. 

Ett apptips

En av de första apparna jag installerar på Android är självklart tangentbordet SwiftKey 3. Bästa tangentbordet man kan ha för ett socialt liv. Det vet vilkjet ord du vill skriva rätt så man träffar galet och vet nästa ord du ska skriva innan du ens skrivit det. Sparar mycket tid med detta tangentbord kan jag säga!

För dig som vill testa tangentbordet, sök efter Switkey Free i google play

En vecka med SIII

Efter 1 veckas använding med S3 kan jag konstatera att det finns både för och nackdelar med denna mobil. Saker jag gillar och annat man stör sig på. Skärmen är helt fantastisk och den startar appar snabbt och de flyter på bra. Men som det känns nu så drar de negativa aspeterna med mobilen ner det positiva för vardaglig användning.

Sms

Jag som skickar väldigt mycket sms är väldigt besviken på smsfunktionen måste jag säga. Gränssnittet är sjukt fult, visst det går anpassa lite men inte alls så snyggt som på Min Xperia S. Och sjukt irriterande att man typ får ett sms tillbaka som levernasrapport istället som bara en bock i det skickade meddelandet, är jag inte alls nöjd med.

Några appar för socialt liv

Några av de appar jag testar för att hålla sig social. Kan säga det att apparna startar verkligen snabbt och är snabba i gränsnittet, visst Facebook är segt men beror på appen, inte telefonen. Skärmen är riktigt skarp att läsa på också.

Ett annat socialt tillvägagångssätt är Sms, mer detaljerad post om sms kommer.

Skarp skärm

Skärmen är riktigt bra och skarp att tex se twitter på, och mobilen samtidigt inte släcker ner skärmen så länge man kollar på det gör inte det sämre.

Första testet

För att komma från en Sonymobil så kan man säga att man saknar vissa sociala funktioner som tex timescape som Sony har i sina mobiler. Smidigt med en app som samlar både twitter och facebook på samma ställe. Men fortsätter testa den och se vad den har att erbjuda.

Spännande

Tjena vad chockad man blev när man fick mailet att man blivit utsedd till testperson för Samsung Galaxy S3. Kommer bli spännande och kul att testa denna mobil.